Burkāni vienmēr garšo daudz labāk, ja pēc vārīšanas katlā pievieno vienu sastāvdaļu

Burkāni bieži var garšot pārvārīti un bez izteiktas garšas, ja tos pagatavo nepareizi, taču ir metode, kā izcelt to brīnišķīgo garšu.

Burkānos ir kas īpaši vienkāršs, bet tajā pašā laikā ļoti apmierinošs. Kad tie ir pagatavoti līdz pilnībai, burkāni garšo sviestaini, maigi un burtiski kūst mutē. Pateicoties dabiskajam saldumam un maigajai tekstūrai, burkāni lieliski sader ar svētdienas cepešiem, rudens sautējumiem vai krēmīgiem kartupeļu biezeņiem.

Lasi vēl: Universāls līdzeklis, lai ātri noņemt jebkuras izcelsmes traipu no jebkura apģērba

Tomēr, ja burkānus gatavo nepareizi, tie var kļūt mīksti un bezgaršīgi. Daudzi cilvēki tos vienkārši vāra bez jebkādas garšvielu pievienošanas, kā rezultātā tiek zaudēts gan saldums, gan tekstūra. Tomēr, saskaņā ar kādu recepti, īstā garša un konsistence tiek panākta, vispirms burkānus viegli pavārot un pēc tam pievienojot brūno cukuru.

Eksperts saka: “Vārīti burkāni tiek sautēti sviestā un brūnajā cukurā, lai iegūtu gardu piedevu, ko mīl pat mana ģimene, kas parasti burkānus neēd! Nekad nekas nepaliek pāri.”

Burkānos esošie dabīgie cukuri gatavošanas laikā kļūst intensīvāki. Pievienojot nelielu daudzumu cukura (vai pat medu vai kļavu sīrupu), tiek pastiprināts šis karamelizētais saldums.
Savukārt sviests izceļ garšu nianses un piešķir zīdainu tekstūru. Taukvielas sviestā palīdz arī pārklāt burkānus, piešķirot tiem skaistu spīdumu un maigu, mutē kūstošu sajūtu.

Kā padarīt burkānus garšīgākus

Porciju skaits: 4

Sastāvdaļas:

450 g mazo burkānu

65 g brūnā cukura

60 g sviesta

Pagatavošana:

Uzvāri lielā katlā ūdeni. Sagriez burkānus vienāda garuma gabaliņos (apmēram 5–6 cm).

Pievieno burkānus un vāri 8–10 minūtes, līdz tie kļūst mīksti, bet vēl saglabā formu. Burkāniem jābūt maigiem, bet ne pārvārītiem.

Kad burkāni gatavi, notecini ūdeni, atstājot tikai nelielu daudzumu katla apakšā — tik, lai tas viegli nosegtu dibenu. Šis ūdens palīdzēs sviestam un cukuram izkust bez piedegšanas.

Uz lēnas uguns pievieno sviestu un brūno cukuru. Maisi, līdz tie izkūst un veido spīdīgu, karamelei līdzīgu mērci.

Pievieno burkānus atpakaļ katlā un viegli apmaisi, lai tie vienmērīgi pārklātos ar saldo sviesta glazūru.

Uzliec vāku un ļauj burkāniem dažas minūtes pasautēties uz pavisam mazas uguns, lai garšas savelkas un mērce nedaudz sabiezē.

Pirms pasniegšanas vēlreiz apmaisi un pasniedz siltus.

Rezultātā burkāni būs sviestaini, maigi un ar bagātīgu, saldeni karamelizētu garšu.